My Image

Wanneer mediation

Mediation kan worden ingezet wanneer er een conflict is en betrokkenen er zelf niet meer uit kunnen komen.
Het onderwerp van het conflict kan zich afspelen op verschillende terreinen. Click Mediation kan u helpen op de onderstaande onderwerpen:


Familie mediation?

Wanneer u en uw partner uit elkaar zijn, blijft u nog wel de ouders van uw kind(eren). Om te zorgen dat de relatie met alle betrokkenen goed blijft of wordt, is het van belang om goede afspraken te maken. Belangrijk hierbij is het opstellen van een ouderschapsplan. (Dit is sinds 2009 verplicht.)

Het kan zijn dat uw situatie na de scheiding is veranderd en dat u samen met uw ex-partner een nieuwe zorgregeling wilt opstellen.


Burenruzie

Thuiskomen is heerlijk; maar als er problemen zijn met de buren, is dat echter voor alle partijen een nare situatie. Mediation kan dan ingezet worden. U kunt dan in gesprek met elkaar proberen er met elkaar uit te komen en zo uw woongenot weer verhogen.


Mediation op school

Bij conflicten tussen leerlingen onderling, tussen leerkracht en leerling en leerkracht en directeur kan mediation een antwoord zijn.


Mediation in strafzaken:

Wanneer u er behoefte aan heeft om te praten over een situatie waarin u “dader” of “slachtoffer” was.
Bij de rechtbank van Amsterdam begeleid ik mediations in strafzaken. Bij deze mediations vinden eerste afzonderlijke intakegesprekken plaats. Hierbij wordt er met twee mediators gewerkt. Als de betrokkenen dat wensen volgt dan een gezamenlijk gesprek. Door dit gezamenlijke gesprek kan bij betrokkenen inzicht in elkaars handelen ontstaan. Het doel daarbij is dat beiden hetgeen er gebeurd is, achter zich te kunnen laten. Na de mediation beslist de officier van justitie of de rechter wat er met de strafzaak gebeurt.


Stiefplancoach

Ondersteuning en begeleiding bij samengestelde gezinnen. Wanneer u er over denkt om een samengesteld gezin te worden, dan blijkt het goed te werken om te bespreken wat hierbij komt kijken, welke valkuilen er kunnen zijn in deze gezinnen. Het opstellen van een Stiefplan, een ouderschapsplan voor samengestelde gezinnen maken kan helderheid geven. Ook wanneer het nog niet zo loopt als u zou wensen in uw reeds bestaande samengestelde gezin, kan ik u helpen als stiefplancoach.Postadres

ClickMediation
Rodenburghlaan 12
1181 PX Amstelveen

Contact

E-mail sonja@clickmediation.nl
Mobiel: 06 301 777 28

KwaliteitsregisterLinks